Задържан е началникът на група Миграция в Областната дирекция на МВР

...
Задържан е началникът на група Миграция в Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Шефът на отдел Миграция в Разград в ареста за подкуп

Задържан е началникът на група " Миграция " в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград, заяви Нова телевизия.

Според източници на медията той е задържан в миг на приемане на рушвет .

Акцията е на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи и е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Разград.

Малко-по-късно от Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване оповестиха повече детайлности по случая с задържания полицейски началник. Инициалите му са П.М. При днешната взаимна акция на двете институци и са арестувани още двама души (с букви Т.К. и С.С.), свързани с закононарушението, както и две дами , правили преводачески услуги. Издирва се още едно лице.
 Задържаха граничен служител на реда от Сандански за
Задържаха граничен служител на реда от Сандански за " такса успокоение "

Той е хванат сега на взимане на подкупа

Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 302, т.1 б " а " във вр. с член 301 алинея 1 от Наказателен кодекс (за рушвет, когато лицето заема отговорно служебно състояние, в това число арбитър, правосъден заседател, прокурор или следовател, полицейски орган, или проверяващ служител на реда - б.р.).

По досъдебното произвеждане е работено за разкриването на п рестъпна скица за ходатайство при набирането на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване в България. Т.К. и С.С. посредничили при набирането на претенденти за виза. Двамата намирали адреси, на които фиктивно записали чужденци, без да имат желание да обитават на тях. В качеството си на шеф на група " Миграция " при ОДМВР в Разград П.М. трябвало да прави инспекции дали фактически посочените лица се намират на дадените адреси, само че той не изпълнявал това свое обвързване.

Извършват се процесуално-следствени дейности на голям брой адреси под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Разград. Работата по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР